MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Chutney z mango

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

1 średniej wielkości melon
1 średniej wielkości mango
2 duże suszone papryczki chilli
100 ml (1 dl) octu winnego
4 ząbki czosnku
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego
25 g siekanych migdałów
200 g brązowego cukru
100 g rodzynek
sól do smaku

Sosy z owoców » zobacz przepis

Sos orzechowy do wędlin i mięs

Forma potrawy: Sosy

25 dag orzechów włoskich
300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
3 łyżki miodu
4 żółtka
 

Sosy z owoców » zobacz przepis

Sos gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Desery

250 g dojrzałych gruszek
łyżeczka cukru pudru
20 ml rumu

Sosy z owoców » zobacz przepis

Sos brzoskwiniowy

Forma potrawy: Sosy, Desery

200 g brzoskwiń
łyżeczka miodu
20 ml likieru brzoskwiniowego

Sosy z owoców » zobacz przepis

Chutney gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

2 kg dojrzałych gruszek
30 dag cebuli
4-5 ząbków czosnku
20 dag suszonych daktyli
kawałek świeżego imbiru
2 pomarańcze
cytryna
papryczka chilli
250 ml octu winnego
20 dag cukru
po łyżeczce ziaren gorczycy, mielonej kolendry, cynamonu i soli

Sosy z owoców » zobacz przepis

Sos z czarnych oliwek

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sosy

20 czarnych oliwek bez pestek
60 ml wywaru z drobiu
2 ząbki czosnku
3 filety anchois
kilka posiekanych kaparów
100 ml oliwy
sól
pieprz
3 łyżki octu winnego

Sosy z owoców » zobacz przepis

Chutnej śliwkowo-gruszkowy

Forma potrawy: Sosy, Przetwory

250 suszonych kalifornijskich śliwek
laska cynamonu
1/2 łyżeczki kolendry
szczypta pieprzu cayenne
375 ml. czerwonego wina
1/2 kg poćwiartowanych soczystych gruszek
4-6 łyżek octu
3-4 łyzki cukru
sól

Sosy z owoców » zobacz przepis

Sos jabłkowy z curry

Forma potrawy: Sosy

3 jabłka
1 pudełko serka homogenizowanego
1 łyżka curry w proszku
1 łyżeczka cukru
sól

Sosy z owoców » zobacz przepis