MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, owoce zostały zaznaczony na zielono

Orientalna sałatka owocowa

Forma potrawy: Sałatki

3 kiwi
1 mango
2 banany
1 grejpfrut czerwony
100 g winogron bezpestkowych
4 plastry ananasa z puszki
1 puszka mandarynek
1 puszka litchis (owoc z Chin i Indii)
10 czereśni bez pestek
1 łyżka soku cytrynowego
sok z 2 pomarańcz
1 kawałek imbiru kandyzowanego
75 ml ginu
kilka gałązek świeżej mięty

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Letnia sałatka z arbuzem i melonem

Forma potrawy: Sałatki, Desery

1/2 arbuza
1/2 melona
5 brzoskwiń
3 gruszki
200 g czarnych winogron
2 łyżki cukru
sok z 1/2 cytryny
75 ml brandy

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka owocowa w sosie majonezowo-imbirowym

Forma potrawy: Sałatki


4 śliwki
2 kwaśne jabłka
2 banany
2 gruszki
1 pomarańcza
1 łyżka soku cytrynowego
 
Sos majonezowo-imbirowy:
100 g majonezu
25 ml koniaku
1 łyżeczka cukru pudru
1 łyżeczka soku cytrynowego
1/2 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
biały pieprz

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Owocowa sałatka z miodem

Forma potrawy: Sałatki


2 pomarańcze (słodkie)
10 ciemnych winogron
jabłko
kiwi
sok z cytryny
3 łyżki naturalnego miodu płynnego
pół kieliszka wina białego wytrawnego

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka tropikalna

Forma potrawy: Sałatki

6 plastrów ananasa
2 pomarańcze
50 g. rodzynek
60 ml. soku ananasowego
łyżka miodu
sól
łyżka soku z cytryny
2 łyżki oleju
szczypta imbiru

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Francuska sałatka owocowa

Forma potrawy: Sałatki

500 g wiśni
2-3 gruszki
4-5 łyżeczek soku cytrynowego
4 łyżki cukru pudru
2 łyżki likieru owocowego
2-3 łyżki likieru jajecznego (Advocat) z sokiem wiśniowym
8 makaroników orzechowych / lub wafli / lub biszkoptów

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Sałatka z jabłek i truskawek

Forma potrawy: Sałatki

2 jabłka
2 szklanki truskawek
2 łyżki octu
2 łyżki wody
łyżka miodu
2 łyżki oleju
listki sałaty

Sałatki z owoców » zobacz przepis

Melon lub arbuz z mozarellą

Forma potrawy: Przekąski lub przystawki, Sałatki

1 melon (lub arbuz)
2 kulki (po ok. 120 g) mozzarelli
4 plastry szynki (najlepiej włoskiej)
50 g rukoli
2 łyżki octu z białego wina
1 łyżka cukru
1 łyżka ziarnistej musztardy
4 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej mięty

Sałatki z owoców » zobacz przepis