cojemy.pl » potrawy z mięsem | przełącz serwis na tryb wegetariański
wyszukiwarka potrawprzepisy kulinarne według składników

Potrawy z mięsem

Potrawy z baraninyPotrawy z boczkuPotrawy z cielęcinyPotrawy z dziczyznyPotrawy z flakówPotrawy z gęsiPotrawy z indykaPotrawy z jagnięcinyPotrawy z kabanosówPotrawy z kaczkiPotrawy z karczkuPotrawy z karkówkiPotrawy z kaszankiPotrawy z kiełbasy / wędlinyPotrawy z kurczaka / piersi z kurczakaPotrawy z mięsa mielonegoPotrawy z mięsa pieczonegoPotrawy z parówekPotrawy z salamiPotrawy ze schabuPotrawy ze słoninyPotrawy z szynkiPotrawy z wątróbekPotrawy z wieprzowinyPotrawy z wołowiny
Ciasta z mięsemDania główne z mięsemDania na grilla z mięsemDania rybne z mięsemInne potrawy z mięsemKolacje z mięsemPrzekąski lub przystawki z mięsemPrzetwory z mięsemSałatki lub surówki z mięsemSosy z mięsemŚniadania z mięsemZapiekane z mięsemZupy z mięsem
Wyszukaj przepisy kulinarne wg. składników
Potrawy z mięsem - losowe przepisy:
Mięso zaznaczono kolorem w znalezionych przepisach.

Wiejski pasztet wieprzowy

250 g wątroby wieprzowej
800 g schabu karkowego bez kości
200 g słoniny w plastrach
2 jaja
1 mała cebula
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
200 ml mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 ml białego wytrawnego wina
mały pęczek natki pietruszki
500 ml bulionu
20 g żelatyny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Do podania:
chleb wiejski
musztarda
korniszony

Risotto z baraniną

Forma potrawy: Dania główne; Zapiekane

25 dag baraniny z łopatki lub karkówki

25 dag surowej szynki lub chudego wędzonego boczku

35 dag ryżu

2 łyżki masła

800 ml rosołu

250 ml białego wytrawnego wina

1 cebula

5 łyżek utartego parmezanu

sól, pieprz

Pasztet z mięsa i wątróbek drobiowych

 

650 g wątróbek drobiowych

300 g wieprzowiny

350 g cielęciny

5 jaj

200 g słoniny

200 ml gęstej śmietany

1 łyżka masła

2 średnie cebule

1 ząbek czosnku

3 łyżki mąki ziemniaczanej

1,5 łyżki cukru

150 ml porto

50 ml koniaku

sól, pieprz

gałka muszkatołowa

 

Śliwki z wątróbką

20 dag suszonych śliwek
3 drobiowe wątróbki
20 pasków wędzonego boczku
łyżeczka masła
sól, pieprz
20 drewnianych wykałaczek

Pieczeń z warzywami

Forma potrawy: Dania główne

75 dag mieszanego mielonego mięsa
1 kg porów
4 duże marchewki
1 cebula
1 pęczek natki
3 gałązki lubczyku
1 czerstwa bułka
1 jajko
20 dag tłustej śmietany
10 dag ziołowego żółtego sera
1 szklanka musztardy
sól, pieprz,
starta gałka muszkatołowa

Wklej link do "Potrawy z mięsem" na swoim blogu, stronie lub ulubionym forum:

Link ze znacznikami HTML:

Mięso - wybierz i zobacz przepisy:

© 2009 - 2014 Inovum, kontakt:

Reklama w serwisie, polityka prywatności | W serwisie wykorzystano zdjęcia ze studia f4 - studio fotograficzne