Forma potrawy: Desery, Napoje, Drinki i koktajle alkoholowe
35 dag truskawek
10 dag cukru
1 szklanka wermutu
2 szklanki wody sodowej
lody konsumpcyjne
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1 część ginu
2 części różowego wermutu
woda mineralna
plasterek cytryny
lód
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
40 ml słodkiego wermutu czerwonego
40 ml Campari
woda mineralna
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
20 ml ginu
20 ml soku ze świeżej pomarańczy
10 ml wermutu Martini Dry
10 ml wermutu Martini Rosso
3 kostki lodu
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
150 ml wiśniówki
50 ml wermutu
20 ml rumu
50 ml soku z czarnej porzeczki
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
1 część martini dry
1/2 części wódki
1/2 części likieru pomarańczowego triple sec
wyciśnięty sok z połowy limonki
sok żurawinowy do uzupełnienia
lód
plasterek limonki do dekoracji
Forma potrawy: Drinki i koktajle alkoholowe
60 ml tequili
30 ml słodkiego wermutu
15 ml wytrawnego wermutu
1 wiśnia
Dynia w skorupce ziemniaczanej
Forma potrawy: Przekąski lub przystawki
600 g pomarańczowej dyni (np. piżmowej)
sól, pieprz
mąka
1 jajo
300 g ziemniaków
olej roślinny do smażenia
Na sos paprykowy:
2 szalotki
1 łyżka masła
1 czerwona papryka
1 gałązka tymianku
1 ząbek czosnku
1 goździk
40 ml wermutu
4 łyżki białego wytrawnego wina
1/8 l śmietany kremowej
1/8 l rosołu z drobiu
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
olej z pestek dyni
prażone pestki dyni do dekoracji