MENU
ZWIŃ MENU
Składnik kokos został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Ciasto rabarbarowo-kokosowe

Forma potrawy: Ciasta

 
Ciasto:
50 dkg mąki
1 margaryna
15 dkg cukru
4 żółtka
cukier waniliowy
8 łyżek kwaśnej śmietany
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
bułka tarta (na blachę)
 
Nadzienie rabarbarowe:
1 kg rabarbaru
3 łyżki wody
30 dkg cukru
 
Nadzienie kokosowe:
20 dkg kokosu
4 białka
15 dkg masła
1 szkl. cukru
 
Masa bezowa:
4 białka
6 łyżek cukru pudru
 

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Ciasto z wiórkami kokosowymi

Forma potrawy: Ciasta

 
2 jajka
1 szkl. cukru
2 szkl. mąki
1 szkl. kwaśnej śmietany
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
 
masa kokosowa:
 
1/2 kostki tłuszczu (12,5 dag)
1/2 szkl. cukru
8 łyżek wiórków kokosowych
 
 

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Krem kokosowy z owocami

Forma potrawy: Desery

2 średnie pomarańcze
1 mały czerwony grejpfrut
1 mały melon
50 g wiórków kokosowych
500 ml mleka
40 g cukru
40 g kaszy manny
2 łyżeczki soku z cytryny

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Kokosowa ze szparagami

Forma potrawy: Zupy

250 g zielonych szparagów
1 czerwona papryka
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 papryczka chili
1 łyżka oleju
1 płaska łyżeczka curry w proszku
2 łyżeczki mąki
600 ml bulionu warzywnego
400 ml niesłodzonego mleczka kokosowego
czarny pieprz
sól
sok z limonki
4 gałązki kolendry

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Ananasowo-kokosowy koktajl

Forma potrawy: Koktajle bezalkoholowe

1 puszka ananasów
sok z 1/2 limonki
200 ml mleczka kokosowego

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Tropicana

Forma potrawy: Napoje, Koktajle bezalkoholowe

Składniki na 2 porcje:
150 g plasterków ananasa z puszki
1/2 grejpfruta
cukier
łyżeczka wiórków kokosowych
maślanka

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Budyń kokosowy zapiekany

Forma potrawy: Desery

4 łyżki bułki tartej
2 łyżki cukru
2 łyżki wiórków kokosowych
skórka z cytryny
1 i 1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 jaja
1 łyżka cukru do piany

potrawa z kokosa » zobacz przepis

Zupa dyniowo-kokosowa

Forma potrawy: Zupy

1 duża cebula
1 mała ostra papryczka
650 g miąższu dyni (najlepiej Hokkaido)
2 ziemniaki
2 łyżeczki świeżego imbiru
600 ml bulionu warzywnego
400 ml mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
curry, sól
pieprz

potrawa z kokosa » zobacz przepis