MENU
ZWIŃ MENU

Brizol rybny z pieczarkami

Forma potrawy: Danie główne, Danie rybne, Kolacja

opakowanie filetów rybnych
sól, pieprz
20 dag pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu
łyżka zieleniny
 

Pasta z wędzonej ryby

Forma potrawy: Kolacja, Śniadanie

40 dag ryby wędzonej
10 dag masła
2 łyżeczki zielonej pietruszki
1 łyżeczka musztardy

Panga lub sola na zimno

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Śniadanie

filety z pangli lub soli, rozmrożone
cytryna
olej do smażenia
mąka (do obtoczenia ryby)
3 łyżki masła
1-2 cebule
słoik papryki czerwonej (konserwowej)
7 krążków ananasa z puszki
2 łyżki ketchupu pikantnego
1-2 główki czosnku
sól
pieprz mielony

Pasta z makrelą

Forma potrawy: Kolacja, Śniadanie

makrela wędzona
marchew surowa
cebula
1-2 łyżki majonezu

Krewetki w śmietanie i majonezie

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka, Kolacja


mrożone krewetki
kwaśna gęsta śmietana
1-2 łyżki majonezu
świeży koper
keczup lub sos chilli
pieprz cytrynowy lub pieprz i cytryna

Pasta z makreli z cebulą

Forma potrawy: Kolacja, Śniadanie

puszka makreli w pomidorach
ostry keczup
cebula
sól i pieprz
papryka w proszku

Śledzie po cygańsku nr 2

Forma potrawy: Przekąska lub przystawka, Danie rybne, Kolacja, Śniadanie

 
6 śledzi
0,5 litra śmietany
mały słoik grzybków marynowanych
cebula
2-3 jajka na twardo
2-3 jabłka
kilka ogórków kiszonych lub konserwowych
sól
pieprz
 

Makrela pieczona w soli

Forma potrawy: Danie rybne, Kolacja, Śniadanie

1 makrela (na osobę)
1 łyżka soli grubej
2 łyżki tartej rzepy
1 łyżeczka sosu sojowego