MENU
ZWIŃ MENU
Na liście przepisów, warzywa zostały zaznaczony na zielono

Risotto z makreli

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

25 dag ryżu
2 i 1/2 szklanki wody
1 cebula
1 łyżka masła
50 dag pomidorów
25 dag wędzonej makreli
sól, pieprz
2 łyżki żółtego sera (parmezan)
2 łyżki zieleniny

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Ziemniaki nadziewane śledziami

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

8 ziemniaków (dużych)
2 kubki naturalnego jogurtu
1/8 litra kwaśnej śmietany
pęczek kopru
pęczek pietruszki
pęczek szczypiorku
6 wymoczonych filetów śledziowych matiesów
2 czerwone papryki
sól, pieprz, pieprz cayenne

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Filety z dorsza po marynarsku

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

50 dag filetów z dorsza
4 ziemniaki
marchewka
pół selera
2 cebule
10 dag śmietanki
pół szklanki soku pomidorowego
ząbek czosnku
sok z cytryny
mąka
olej
natka pietruszki
sól i pieprz

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Ryba pieczona po kreolsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne


60 dag ryby
3 ząbki czosnku
2 szklanki soku pomidorowego
15 dag ogórków
10 dag papryki
15 dag cebuli
15 dag selera
sól, pieprz
 
Do podania:
ziemniaki

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Dorsz po katalonsku

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1 kg filetów z dorsza
10 dag szynki
500 ml bialego pólwytrawnego wina
4 łyżki oleju
1 łyżka smalcu
2 duże ząbki czosnku
1 duża cebula
2 bakłażany
1 cukinia
3 czerwone papryki
6 pomidorów
2 liście laurowe
sól, pieprz
 

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Zapiekanka z dorsza

Forma potrawy: Zapiekane, Dania rybne

40-50 dag filetów z dorsza
15 dag boczku wędzonego
50 dag ziemniaków
10 dag cebuli
20 dag groszku zielonego
1 łyżka siekanej zieleniny
1-2 jaja
1/4 l mleka
5 dag sera żółtego
sól

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Dorsz zapiekany z fasolą

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane, Dania rybne

75 dag filetów z dorsza
50 dag białej fasoli
2 cebule
2 marchwie
2 ząbki czosnku
10 dag masła
15 dag śmietanki
2 łyżki ketchupu
2 pomidory
5 dag tartego sera żółtego
sól, pieprz
 

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis

Węgorz w sosie koperkowym

Forma potrawy: Dania główne, Dania rybne

1-1,2 kg węgorza
1 marchewka
1 cebula
1 pietruszka
1 por
1 liść laurowy
3-4 ziarenka pieprzu
1 łyżka soku cytrynowego
500 ml wody
sól

Sos koperkowy:
250 ml wywaru z ryby
250 ml gęstej śmietany
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
sól

Do podania:
kartofle

Dania rybne z warzyw » zobacz przepis