MENU
ZWIŃ MENU
Składnik mięso pieczone (każdy rodzaj) został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Zapiekanka makaronowo-mięsna

Forma potrawy: Dania główne, Zapiekane

 
30 dag makaronu (kolanka, rurki, nitki)
25 dag mięsa pieczonego lub duszonego
1 kostka przyprawy do zup
5 dag cebuli
4 dag tłuszczu
sól
pieprz
2 dag tłuszczu do posmarowania formy
2 dag tartej bułki
 

Dania główne z mięsa pieczonego » zobacz przepis

Bigos staropolski

Forma potrawy: Dania główne

szklanka czerwonego wytrawnego wina
5 dag suszonych grzybów
0,5 kg wędlin
1kg - mieszanych pieczonych mięs
5 dag - słoniny
2  łyżki smalcu
2  kwaśne jabłka
kilka suszonych śliwek
1 duża cebula
2 kg kiszonej kapusty
kilka liści laurowych
cukier
pieprz
sól
kilka ziaren jałowca
kilka ziaren ziela angielskiego

Dania główne z mięsa pieczonego » zobacz przepis