MENU
ZWIŃ MENU

Zobacz wszystkie przepisy z brzoskwiniami

Składnik brzoskwinie został na liście przepisów zaznaczony na zielono

Tarta brzoskwiniowa

Forma potrawy: Ciasta

Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki
2 łyżki cukru
żółtko
szczypta soli
12 dag masła
mąka do rozwałkowania ciasta

Składniki na wierzch:
1 kg brzoskwiń
15 dag konfitury morelowej
łyżka posiekanej pistacji

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis

Bananowiec z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasta

biszkopt z 4 jajek
1 kg bananów
kostka masła
3 jaja
3/4 szklanki cukru do białek
3/4 szklanki cukru pudru
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka wiśniowa
puszka brzoskwiń

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis

Tort czekoladowy z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasta

Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek cukru
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
mała łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:
2 kostki masła albo 1 kostka masła i 1 kostka margaryny
2 szklanki cukru
4 jajka
kakao - ciemne
alkohol -  wódka lub likier brzoskwiniowy lub koniak
puszka brzoskwiń

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis

Ciasto z brzoskwiniami

Forma potrawy: Ciasta

200 g mąki
100 g masła
50 g cukru
1 jajko
skórka starta z cytryny
tłuszcz do smarowania blachy
750 g brzoskwiń
sok z 1 cytryny
125 ml białego wytrawnego wina
50 g cukru
1 łyżka stołowa mąki ziemniaczanej
125 ml bitej śmietany

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis

Sernik brzoskwiniowy

Forma potrawy: Ciasta

Ciasto:
3 szklanki mąki
1 kostka masła (25 dkg)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek



Masa serowa:
1/2 kg dobrego, niekwaśnego twarogu
1 jajko
1 budyń śmietankowy
1 łyżeczka cukru waniliowego
1/2 kostki masła (12,5 dkg)



Ponad to:
puszka brzoskwiń
5 białek
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis

Babeczki jabłkowe

Forma potrawy: Ciasta

25 dag mąki
8 dag cukru pudru
żółtko z jednego jajka
szczypta soli
15 dag masła
1/2 szklanki śmietany
1/2 szklanki mleka
3 łyżki budyniu waniliowego
5 dag cukru
25 dag twarogu
40 dag kwaśnych jabłek
cytryna
5 dag dżemu brzoskwiniowego
3 dag siekanych pistacji

Ciasta z brzoskwiń » zobacz przepis