Zobacz wszystkie przepisy z serem białym (twarogiem)
Forma potrawy: Ciasta
Ciasto:
3 jajka
8 dag cukru
8 dag mąki
czubata łyżka mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
3 dag posiekanych pistacji
Krem:
30 dag jeżyn (mogą być mrożone)
25 dag twarogu śmietankowego
25 dag mleka skondensowanego
12 dag cukru pudru
9 łyżeczek żelatyny
szklanka śmietany kremówki
3 łyżki cukru waniliowego
30 dag winogron
galaretka winogronowa
Forma potrawy: Ciasta
Składniki na 15 porcji (poduszeczek):
1 puszka (314 ml) mandarynek
20 dag masy marcepanowej
25 dag cukru pudru
2 jajka
3 dag marmolady pomarańczowej
5 łyżek soku pomarańczowego
1 łyżeczka śmietanki kremówki
35 dag mąki
1 proszek do pieczenia
6 łyżek oleju
6 łyżek mleka
15 dag chudego twarogu
8 dag cukru
1 cukier waniliowy